Fragmenten

Schenk met je hart

Cadeaus die een goed doel steunen

Boxing day, de dag dat de cadeautjes worden uitgereikt, is inmiddels achter de rug. De éne familie houdt aan de traditie rond Kerst, voor de andere familie is het traditie gebeuren eerder iets voor Oudjaar. Vandaar: een extra bericht rond pakjes uitdelen. Delen in de betekenis van ‘geven met je hart’, met cadeaus die een goed doel steunen.

Elk steentje helpt

Het is intussen een jaarlijkse gewoonte geworden, dat ik ook kerst-/nieuwjaarscadeautjes ga kopen bij OWW (Oxfam Wereld Winkels). De geschenken die ik daar vind, zijn uniek. Zo vond ik er al eens deco artikelen als een houten boekenstaander, nuttige hebbedingen als een pillendoosje, een mooi houten juwelenkistje, een handgemaakt juweel, een knoflook bewaarpot, een mand vol lekkers (hun World Shake sapjes zijn niet te versmaden, net zo min als lekkere theesoorten, (h)eerlijke chocolade, wijnen, glutenvrije koekjes,…). Of nog: een mooi dienblad, een handgemaakt schaaltje voor versnaperingen, mooie huisraad en zo meer. Loop er zeker eens binnen.

Nog meer hartverwarmende adressen

BRON: Libelle

  • The Body Shop: Voor elk geschenk uit hun ‘Water Aid’ lijn, krijgt een hele familie in Ethiopië één dag schoon water. Bijvoorbeeld: Strawberry festive cracker met handcrème en handzeepje, Italian summer Fig Eau de Toilette Giftset.
  • C&A: Bij aankoop van een set knuffelschaapjes, steun je ‘Beyond The Moon’, een vereniging die families met een ziek kind een zorgeloze vakantie bezorgt.
  • HEMA: Geschenken uit de lijn ‘return to sender’ – de opbrengst ervan gaat naar lokale producenten en educatieve projecten in Nepal. Voorbeelden: hippe notitieboekjes, knuffels, een opbergmand, een kan, kussenhoezen…
  • Music for Life: Een mooi initiatief van Studio Brussel, dat jaarlijks terugkeert.
  • Pink Ribbon: Steun de ‘Pink Ribbon’ actie  en daarmee ook de strijd tegen borstkanker. Gezien op hun website: Pink Ribbon agenda/kerstbal… Je vindt er ook de verkooppunten voor het ‘Pink Ribbon’ lintje. Ook Hallmark wenskaarten steunt de Stichting tegen kanker.
  • Of steun één van de volgende vereningen: de ‘Cliniclowns‘, ‘Make-a-wish‘, ..

Nog meer inspiratie vind je via: www.goodgift.be. Hier staan een aantal goede doelen gebundeld per thema (zoals natuur/ kinderen/ vrijwilligerswerk/ gezondheidszorg…).

Wie geeft met het hart, geeft hard om mensen/dieren/de natuur.

Hallmark wenskaarten steunt de Stichting tegen kanker
Hallmark wenskaarten steunt de Stichting tegen kanker

Nog meer tips zoals dit?

Op m’n bucket list vind je terug, welke goede doelen ik zoal (jaarlijks) steun.

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.