Wonen en méér

Vreemde tijdschriften: budget

[Deze vreemde (ge)schriften brengen méér op dan je denkt]

De feestmaand December staat voor de deur. Dat betekent een serieuze hap uit het budget, met extra uitgaven hier en daar. En mogelijk ook extra’s uit te geven, wanneer in diezelfde maand ook jarigen op de verjaardagskalender staan aangevinkt. Het kan dus geen kwaad, om op andere vlakken een beetje in te tomen.

In een eerder bericht rond vreemde tijdschriften, behandelde ik het thema ‘koken’. Ditmaal doorneem ik twee tijdschriften rond ‘budget’, die ik op de kop tikte in de supermarkt. Zo’n tijdschrift, dat een heel specifiek thema benadert, bevat met name vaak een schat aan informatie. Informatie, waar men anders eerst in verschillende andere boeken naar op zoek gaat.

Toelichting

Radar (‘Haal het beste uit jezelf en geld’)
Editie winter 2014 – 2015

Dit Nederlandse magazine deed me meteen denken aan onze Belgische ‘Test Aankoop’. Consumenten krijgen tips uit de dagelijkse praktijk. Tips om geld en tijd te sparen. Een jaaroverzicht ook, waarin per maand wordt toegelicht wat je dan best aankoopt (zo is november de maand, waarin de zorgverzekeringen hun premies voor het nieuwe jaar bekend maken, het moment dus om dit eens te gaan vergelijken). Om méér te doen met minder, consuminderen versus consumeren zeg maar. Daarnaast ook interviews. Hoe doen anderen het? Wat boeit hen zoal? Wat houdt hen bezig (zoals in dit nummer: de digitale opvoeding)? Stuk voor stuk hele menselijke verhalen vooral: wat als het eens tegenzit en datgene, wat vanzelfsprekend was, plots anders moet? Consumentenweetjes, waarbij verbruiksgoederen worden uitgelicht. Interessante interviews, tests die werden uitgevoerd op bepaalde produkten of zoals hier: een vergelijking tussen verschillende bookingssites. En hele simpele, doch nuttige huishoudtips over het algemeen.
Website: http://www.radartv.nl/

Radar
Radar

Zin (‘Dat krijg je ervan’)
Editie mei – juni 2015

Eveneens van Nederlandse bodem. ‘Zin’ richt zich vooral tot de veertigers en vijftigers onder ons. Over de zorgen en vooral de oplossingen daarvoor bij deze generatie. Als extra’s ook 2X een katern volledig gewijd aan 1 onderwerp, ‘Economie’ énerzijds en anderzijds ‘Gezond’. En veel informatie rond reizen, boeken lezen en muziek. Lees-graag-columns (Kader Abdolah/Renate Dorrestein). Af en toe ook enkele consumententips (in dit nummer: over wijnen) en interviews met bekende Nederlanders van die generatie (voornamelijk schrijvers: Mensje Van Keulen/Bert Wagendorp, schrijver van de roman ‘Ventoux’ – in ‘Zin’ een interview rond zijn nieuwe boek, dat hij samen met zijn dochter schreef). In dit nummer ook een heel artikel gewijd aan opruimtips.
Website: http://www.zin.nl/

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Twee tijdschriften van onze Noorderburen,dus,  en het mag gezegd: ze kennen er wat van!

Ben je op zoek naar extra informatie rond budgetbeheer, consuminderen? Dan zal je hier wel je gading in vinden.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Zin
Zin

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.