Dag boek

Leesvoer

[Waarom deze boeken het lezen waard zijn]

Er zijn zo van die boeken, die je gerust een tweede keer zou kunnen lezen. Omdat het goed geschreven is, ontroerend mooi, of net ijzingwekkend spannend. Hier alvast twee boeken, die ik je kan aanraden.

  • In tweestrijd – Jenna Blum

    Dag boek

    Deze schrijfster is vooral bekend van haar roman Het familieportret.  In tweestrijd is minder bekend, maar zeker ook de moeite.  Het verhaal gaat over Karena, een jonge vrouw, en haar tweelingbroer Charles.  Deze laatste lijdt aan een bipolaire stoornis en is voornamelijk geboeid door het najagen van tornado’s.  Karena besluit om – voor hun achttiende verjaardag – samen achter zo’n tornado aan te gaan.  Maar dan loopt het grondig fout, waardoor elk contact verbroken wordt.  Jaren later krijgt Karena bericht van de psychiatrische instelling waar haar broer is opgenomen.  Ze besluit hem op te zoeken maar bij aankomst in de instelling, blijkt Charles te zijn vertrokken.  Dus is er maar één manier om hem te vinden: zelf uitzoeken waar de volgende tornado wordt verwacht.  Op die tocht ontmoet ze de charmante Kevin, die erg met haar èn haar broer begaan is. Maar ze zal moeten kiezen.
    Conclusie: mooie conversaties, menselijk en soms erg ontroerend. Een absolute aanrader!

  • Huis van herinneringen – Nicci Gerard

DE AFBEELDING HIERVAN IS GESTOLEN OP M’N BLOG!!

Nog zo’n mooi boek, en meteen  van de hand van één van m’n lievelingsauteurs: Nicci Gerard (die je mss kent van het schrijversduo Nicci French? Nicci Gerard is dus de vrouwelijke helft).  Eerder las ik In het maanlicht.  Zij heeft die bepaalde schrijfstijl, waardoor je je meteen kan inleven in de personages, met herkenbare situaties, zò uit het leven gegrepen.  Met telkens weer die menselijkheid, die de boventoon voert.   Deze roman, Huis van herinneringen, past zeker ook in dat rijtje. Over een goed bewaard familiegeheim en relaties die daarmee op de helling komen te staan.  Maar ook…mooie herinneringen die weer nieuw leven wordt ingeblazen.  De oude vrouw, die weer een jong meisje wordt.  De jongeman, die is uitgekozen om haar geheim te delen, en daarin de redding vindt voor het verwerken van zijn eigen liefdesverdriet. Maar ook: achterdocht, nieuwsgierigheid vanwege de familie en tevens nieuwe, waardevolle vriendschappen die onstaan. Conclusie: een boeiend geheel.  Dus ik zou zeggen: lees en overtuig jezelf!

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.